Stjärneljus utan reflektion

På rymmen övernattade jag under ett blommigt täcke på vännens golv.
När ögonen fuktades lite lätt strömmade berättelserna om den lilla draken med de röda ögonen och den lilla aborren som fastnade på kroken in genom öronen.
En vänlig gest av en bästa vän.

Även fast ögonen stirrade tomt framför sig  var det lika mörkt som om de vore slutna.
Ibland kanske verkligheten fungerar så, som ett enda stort mörker.
Trots att taket var lika mörk som natthimlen utanför reflekterades inte ljuset från stjärnorna i tårarna som rann nerför kinden.
T.om stjärnorna vars uppgift att förmedla om hopp hade slocknat

Fantasivärld

Som de som förlorat allt irrar jag runt i staden utan att finna hem.
Rädslan förföljer mig att helt plötsligt stå öga mot öga med er.
Så oförstående och avlägsna precis som om ni vore främlingar.
För det är väll vad ni är, främlingar i en välbekannt miljö.
För mig förknippas inte längre välbekannt ihop med trygghet.
Nej för mig har välbekannt förvandlats till olycka.
Jag försöker fly från den, jag lever i en fantasivärld.

Jag vägrar återvända, jag vägrar inse

Gemenskap blev ensamhet

Världen vändes upp och ner och huvudet hamnade under vatten där bristen på luft fick hela min kropp att skrika.
Likt iskallt vatten sköljde sannigen över mig.
Kippandes efter luft är varje sekund en strid mot verkligheten
På några sekunder förändrades hela mitt liv.
På några sekunder vart starkt skört och gemenskap ensamhet.
Några få ord fick den blick som brukade se in i era ögon att söka sig till backen för att undvika era lögner.
De ord ni uttalat är nu isärplockade till inget annat än enskilda bokstäver.
De saknar betydelse precis som allt annat ni nu gör.
Aldrig mer kommer vi vara detsamma
I mina ögon har ni övergivit mig och återigen fört in olycka i mitt hjärta

Låt upp vara ner och ner vara upp

I den stora staden som verkar så liten där har jag fastnat.
Där sitter jag fast, trots det att jag inget hellre vill än att fly härifrån. Med buss, bil, tåg eller flyg det spelar ingen roll, bara ta mig härifrån!
Röva bort mig till en främmande stad där de ansikten jag möter ser annorlunda ut varje dag.
Ta mig till en stad där försäljare står på torget och skriker ut sina grönsakspriser endast för mig men också till alla andra.
Ta mig till staden där folk passerar med ett leende och inte med iskyla i blicken. Snälla ta mig bara härifrån innan jag blir lika isande kall som alla andra människor som frusit fast i den stad de lovade sig själva att lämna.
Jag lovar och svär för deras skull och främst för min egen att jag ska hålla mitt löfte och fly härifrån.
För i den stora, lilla staden Östersund där händer ingenting. Och jag är en rastlös människa och jag behöver få livet omskakat för att sedan låta allt sjunka till botten igen.
Kom skaka min värld, vält den upp och ner. Låt upp vara ner och ner vara upp.
Låt ingenting vara som vanligt låt allt vara ovanligt.
Låt mig fly härifrån!

Låt upp vara ner och ner vara upp


Skrapsår,skrubbsår, blåmärken och blod

Och tankarna har snurrar och snurrat i min skalle och frågorna har studsat fram och tillbaks igenom rummet utan att finna svar. Och händerna har slagit in i väggarna och rivit genom håret i ren frustration.
Orden du uttalat har skrikit mig i örat och lämnat mig med nedsatt hörsel,de tjuter nu som för att ständigt påminna.
Och blickarna du givit mig har fyllt mina ögon med tårar och lämnat mig tomögd.
Och känslorna som en gång fyllde mig med värme och sockerdricka för att sedan lämna mig som ett tomt skal gör nu uppror för att flyta upp till ytan igen.

Jag lovade mig själv att aldrig falla igen, men din plötsliga närvaro kan komma att resultera i ett handlöst fall. Skrapsår,skrubbsår, blåmärken och blod.
Eller kanske fångar du mig denna gång.

Kommer du nära eller håller du dig på avstånd?


Social?

Vad som vnligtvis brukade anses som ett liv har nu runnit mig mellan fingrarna.
Dagarna går helt enkelt ut på att vakna och inse att man sovit för lite, ta sig iväg till skolan där man känner sig otillräcklig och tvingas gemomlida överkokta makaroner och såser i alla dess blandningar. Men vem är jag att klaga när det faktiskt finns folk som svälter och käkar mögglig mat.
När de långa schemana äntligen tillåter en att lämna den händelselösa skolan traskar jag vidare till bussen som tar mig direkt till jobbet där jag sedan avverkar kvällen sista vakna timmar.
Väl hemma äter jag någon halvmickrad matrest från gårdagen och kraschar sedan i sängs för att dagen efter vakna upp till en ny morgon till trötthetens fresteler som lockar en tillbaks in i sömnen och sedan får en att vakna med ett ryck och inse att man kommer missa bussen.
Som både jag och säkert mina vänner också märker finn det inte mycket tid över för ett socialt liv. Den tiden tas upp av skolarbete eller jobb. Suck!
Nu är det dags att sluta ögonen för att vakna upp i morgon och inse att jag borde sovit istället för att uppdatera min blogg.
 Godnatt!

Käppkines

Det känns som om denna helg varit den bästa på länge. För första gången på länge kände jag mig hemma igen när välbekanta armar omfamnade mig och lyhörda öron tog del av mina problem. När vi sedan skrattade så vi grät åt varandras fulhet gjorde det faktiskt ont i hjärtat när jag förstod hur mycket jag saknat dig.
Det bästa var att somna intill dig och höra dina andetag övergå till snarkningar. Men inte ens det lyckades irritera mig. Istället somnade jag med ett leende på läpparna åt att du ser ut som en knubbig liten kines när du sover.
Hilda är hemma i Östersund igen och det tackar vi för.

Hade även en riktigt trevlig kväll på News där man blev bjuden på cider av en skön kille som vunnit på momento och var ute och firade detta. När jag frågar om det var en stor summa han vunnit svarade han att det var 1200 kronor. Med tanke på hur nykter han verkade vara och antal cider han bjöd bort är min gissning att de 1200 kronorna redan är slut och att kontot dessutom gick back.

Tidigare på fredags kvällen satt jag, Magnus och Paula och rökte vattenpipa hemma hos henne och lyssande på musik och chillade och pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt trevligt!


Efter regn kommer solsken


Tänka sig att en litet handling eller ett litet ord kan rädda hela dagar och ge liv åt lycka i flera veckor. Bara genom att tänka tillbaks på denna lilla handling eller detta lilla ord som någon gjort eller sagt till just precis dig, för att uttrycka sin glädje,uppskattning eller kärlek får en att lysa upp som en sol. Det spelar ingen roll om mitt hår regnar sönder eller om flera timmars arbete flyger iväg med vinden. Bara genom att tänka på alla de fina saker jag fått sagt till mig får det mig att skymta solen bakom molnen. Men de är inte själva orden eller handlingarna som betyder mest, nej det är personerna som utfört denna handling eller uttalat detta ord. Det är ni som är solen efter regnet. Och det vill jag att ni ska veta.
Hur många gånger har ni inte räddat mig från undergång. Jag kan ärligt säga att ni tagit mig tillbaks till livet.
Ensam är jag svag och tillsammans är vi stark.
Varje gång ni ger mig chansen att betala tillbaks all den kärlek ni ger mig ska jag ta den och försöka göra det bästa av den. Men varken handlingar eller ord kommer någonsin få er att förstå hur mycket ni betyder. Om sanningen ska fram är kärleken till er och eran plats i hjärtat så stor att det svämmar över och sprider en behaglig värme i hela kroppen.
Efter regn kommer solsken, efter tårar kommer skratt. Ni är min sol och mitt skratt. Tack!


Müde

Idag lyckades jag somna sittandes för första gången i mitt liv. Då krävs det att man är jätte trött och jag var jätte trött och lite till.
För att orka med jobbet efter skolan valde jag att dra i mig en massa energidryck. Det fungerade skit bra fram tills dess att det slutade verka. Då blev jag genast dubbelt så slö. Då vart det jobbigt!
Fotade lite idag vilket känns bra. Bilder kommer finnas på min bilddagbok vid senare tillfälle.
Nu ska jag sova i min efterlängtade säng. Jag älskar den verkligen, det är min högt älskade ägodel.
Godnatt och sov gott!

Lise smygfotade min när jag sov

trött, extremt trött

Då sitter man på skolan trots det att jag lyckades missa två bussar på raken. Men en snäll gammal gubbe valde att plocka upp mig då jag stod längst vägkanten och viftade med händerna i ren desperation. Jag var lite rädd att en pedofil eller liknande skulle röva bort mig men denna gubbe fanns det inget ont i. Nej du! han skjutade mig ända fram till dörren trots att den låg åt fel hål. Tack gubbe lilla du räddade min dag!
Nu sitter jag iaf på skolan fast utan lärare. Här har man skyndat sig och så är läraren ute och springer i korridorerna istället för att lära mig något om foto. Det gillar jag inte!

Det känns inte som om denna dagen kommer bli enkel. Jag är extremt trött pga av på tok för lite sömn vilket leder till extrem huvudvärk vilket resulterar i att man blir allmänt less. Själklart ska jag jobba idag bara för det. Får nog lägga mig på en parkbänk och sova lite först om jag ska orka för på jobbet får man minsann inte vila. 
Nu kom visst läraren in rusandes så nu ska jag lära mig något nytt. Jippie!

Freaky firmafest

Oj oj oj..  jag kan inte komma på annat ordval för att beskriva gårdagen.
Kvällen var extremt rolig och innehöll en massa galenskap. H1's företagsfest bjöd på en hel del roliga händelser och en hel del alkohol vilket resulterade i en hel del alkoholintag vilket resulterade i skönfylla. Inte en kotte stod stabilt.
Kvällen började med att våra chefer kommer in packade till föreläsningen som gick av stapeln 16.00 på eftermiddagen med varsin systemet påse i handen . Själv kom vi spik nyktra eftersom vi inte vågade visa oss på styva linan inför cheferna. Ack  ack vilken fel uppfattning vi skaffat oss om våra chefer. Här sitter vi spiknyktra och där sitter de fulla och glada och stojar och skålar. Bjöd på öl gjorde de t.om. Jag älskar mina chefer!
Och för att imponera på oss hade de hyrt en flygbuss som de körde runt oss i på en rundtur i östersund. resan innehöll antal varv runt samma rondeller och alkoholpause från en volvo V70. EN volvo V70 för i helvete, jävla gudar!
Bussen stannade iaf tillsist vid frösö sportstuga där det bjöds på mat, jäger och öl i massor. Innan middagen var serverad var alla härligt på lyset och när maten sedan dök upp gick ändå ölen i första hand.
Tydligen är det tradition att shotta jäger på företagsfester och det gjorde vi. 
Efter middagsdags var det sång och dans tävling. Självklart vann min grupp denna tävling. Jävla svin till chefer som tog de 2000 till sig själva haha. Slutade iaf med att chefernas utklädnader revs sönder och de sprang runt halvt avklädda. Som sagt älskar jag mina chefer, lätt de skönaste snubbarna jag träffat.
Kvällen har en hel del luckor som behöver fyllas igen. De ekar rätt tomt och de kallas för minnesluckor.
 Efter att jag gått vilse i fylledimman hittade jag helt plötsligt ut och förvånades över att jag nu befann mig hemma hos chefen på efterfest med en hel del skönfolk. Klockan 6.30 i morse ungefär klev jag och emelie in genom dörren och kraschade in i sömnen. I morse när klockan tvingade upp mig för en hel dags jobb ångrade jag bittert att jag gått med på att jobba. Värsta tänkbara jobbet att ha när man är bakis och knappt kan prata. Tre billys pan pizzor fick mig att känna mig lite bättre och på hela fyra timmar har jag lyckats sälja 3 då jag vanligtvis brukar sälja 20. Härligt att vara bakis!  

TA INGEN SKIT !!!

''Look at the blood we're spilling
Look at the world we're killing
The way we've always done before
Look in the doubt we've wallowed
Look at the leaders we've followed
Look at the lies we've swallowed
And I don't want to hear no more''
- Civil war guns n' roses

Nog är det allt bra sant som det är sagt eller sjunget i detta fall.
Jag tänker på de tre meningarna ''Look at the leaders we've followed, Look at the lies we've swallowed,
And I don't want to hear no more''
Det är bara att inse att vi alla någongång i livet valt att följa någon annans ord trotts att vi inners inne vetat att de varit falska och fel. Men vi svalde dem med hull och hår bara för att för en liten stund få känna på gemenskapen. Jag har själv suttit i den sitsen. Men detta var innan jag visste bättre, innan jag hade min egen vilja. Jag förde mig själv bakom ljuset och intalade mig själv att alla människor kan förändras till det bättre. Idag vet jag dock bättre. Vissa förblir helt enkelt samma gamla rötägg livet ut.
Så varför låter man sig behandlas som en liten myra på villovägar, så liten och så lätt att krossa. Men istället för att krossas bryts man ner. Tillslut finner omgivninen en hängandes som en marionettdocka i någons trådar utan att man själv insett detta självklara faktum.
Varför tillåter man sig själv att förnedras på detta vis? Hur kan man vara så feg och svag? 
Jag är så innerligt stolt att jag vägrade bli en marionettdocka. Istället vart jag den som trasslade till trådarna och satte käppar i hjulet.
För i helvete. Nog för att jag hatar rosa men följ för guds skull Grynets råd - TA INGEN SKIT!
Klipp loss trådarna och visa att du har lite ryggrad. För vad är gemenskap att ha om du inte har någon egen vilja? Accepteras inte den fria viljan kan du ju fråga dig själv om denna gemenskap är vad du kallar vänskap. Och jag kan garantera dig att du är starkare i din ensamhet än hängandes i trådar hårt tyglade av ett jädrans rötägg.

''And I don't want to hear no more''


Your hand in mine

Vet du? För det gör inte jag?

Jag finner mig fortfarande stirrandes in i dina ögon med oförstående blick.

Jag kan le mot dig men du kommer aldrig le tillbaks. För fysiskt är du inget mer än ett foto i mina händer.

Vet du att jag slits itu när jag märker att du tynar bort. Ditt skratt ekar inte längre i mitt huvud, ditt ansikte speglas inte längre i mitt minne. Istället är Det fotografierna som jag desperat klamrar mig fast vid som dyker upp på min näthinna när jag vill minnas ditt ansikte.

Hela händelsen, hela din bortgång är för stor för att omfamna och förstå.

Allt känns bara overkligt och orealistiskt. Jag vet inte hur jag ska hantera de känslor jag själv inte får någon klarhet i.

Jag vill bara slita ut klumpen ur magen, stenen ur hjärtat. Men jag vill inte mista dig. Och just nu sitter en så stor del av dig i den klumpen och  i den stenen och jag kan inte kasta bort dig.

Jag vill bara falla ner i mörkret och slippa känna någonting. Vara helt omedveten om den verklighet jag lever i. Bara slippa existera.

För jag vet att jag aldrig kommer få leva med dig, nu är jag för alltid utan dig.

Your hand in mine föralltid Sofia - jag släpper aldrig taget!


I staden där man ser men inget säger

Ett ord kastas bakom någons rygg,

Det är en stor stad, du är aldrig trygg.

En blick som följer vart steg du tar,

Fortsätt gå om du vill ha din värdighet kvar.

Akta dig för skuggor och mörka vrår,

I stora städer är det den som tager som får.

Glömmer du bort att tänka för en sekund,

Får du ångra det i nästa stund.

Se dig aldrig om, låtsas som om att det inte hörs,

Bara du klarar dig rör det dig inte om någon annans liv förstörs.

Men lilla snigel akta dig, du är aldrig utom räckhåll,

Nästa gång är det din tur hur bra du än spelar din roll.



I staden där man ser men inget säger


Ta vara på det du har

Under de få lediga minuter mellan skola och jobb har tanken slagit mig om och om igen. Faktiskt så många gånger att det börjat ömma.
Denna tanke har gått till många men har haft en och samma betydelse. Nämligen vänskap. Man förstår nog inte innebörden av sann vänskap förän man gått miste om den. Det är tragiskt men sant att man inte inser vad man har förän det är för sent. Jag säger inte att jag inte uppskattade mina vänner innan jag miste en av de närmsta. Men nu värdesätter jag dem så mycket mer. De är ens styrka när man annars inte skulle vara någonting annat än svag. De är ens glädje när man annars inte skulle vara någonting annat än olycklig.
Jag har haft många som själva kallat sig vänner men som aldrig betett sig som en sådan. Men nu vet jag bättre. De som nu omger mig är mina riktiga vänner. Mitt ljus i mörkret. Kalla det smörigt om ni vill, men jag vet inte hur jag annars ska kunna beskriva dem. Emelie, Liselott, Agnes, Towe och Hilda. Jag är så oerhört glad att just jag får vara eran vän.


Sådan mor sådan dotter

Sådan mor sådan dotter... Jo tack!
Efter att ha plockat på oss av alla godissorter inne på Willys beger vi oss hemmåt. I bilen spelas gamla låtar och i samma ögonblick som vi åker upp på vår gårdsuppfart börjar en välbekant gammal låt ljuda i högtalarna. Mamma vrider genast upp volymen. Jag kastar mig ur bilen med dörren på vid gavel varifrån musik pumpas ut ur högtalarna. Väl medveten om att både grannar och annat folk kan se mig släpper jag loss på gårdsplanen. Mamma vill självklart inte vara sämre så hon följer mitt exempel och snart står vi båda och skakar rumpa samtidigt som vi sjunger högt och falskt.
Vad ska man säga. Sådan mor sådan dotter, eller kanske sådan  dotter sådan mor. Det sist nämnda skulle kunna få oönskade konsekvenser om min kära mamma skulle börja bete sig som mig. Då hade jag inte skrattat lite gott längre.
nej sådan mor sådan dotter så får det bli och det nöjer jag mig med.
Nu ska både mor och dotter fortsätta sitt lilla party på två i vardagsrummet. Både dammsugare och dammvippor fungerar som mikrofoner och sopkvasten blir en utmärkt elgitarr...  Fem ord mina vänner, jag säger bara fem ord - Anit no mountain high enough. Hell yeah!


Sortera,arkivera och bli kvitt dem


Ensam hemma en fredags kväll.... det ger en rätt mycket tid att tänka.
Och har man mycket tid att tänka så börjar man analysera saker och ting.
När man börjar analysera börjar man även tänka efter,
när man börjar tänka efter börjar man även känna efter,
när man börjar känna efter dyker även alla förträngda tankar och känslor upp.
Detta leder oftast till ännu mer analyserande som i sin tur ger dessa förträngda känslor liv igen.
Är man bra på att förtränga känslor kan detta få oönskade konsekvenser när allt får liv igen.
Det svämmer helt enkelt över då allt helt enkelt inte får plats i en människas kropp och sinne.
Detta är något som tynger men som ändå är smärtsamt skönt. Jag tror att det behövs, man måste få rensa ut, sortera och arkivera alla dessa ouppklarade känslor för att sedan bli kvitt dem.


Vet du att jag raderat varje bild på dig,

Trots det spelas minnen upp som bilder inom mig.

Vet du att vartenda ord du någonsin sagt sedan plockades isär till obetydliga bokstäver,

Trots det kan jag ibland sätta ihop dem och känna hur dess innebörd kväver.



Foto: sanna frykman



Freaky jag

Jag börjar tro att jag lider av något allvarligt fel.
ett allvarligt slösa-pengar-på-allt-och-ingenting fel.
Eller kanske är det så att jag helt enkelt äter upp mina pengar.
Enligt kontoutdraget har jag varit en hel del på mc donalds på sistone, och pause, och te huset och kebab baren. VAFAN! Tur att jag inte bor i Norge eller liknande eftersom att det skulle innebära en hel del kronor mer att betala varje gång jag och mina kära vänner blev sugen på mat.

Och sedan skvallrar alla kvittona från X antal affärer att jag slösat en och en annan krona där också.
Inte bra, inte bra! Fast ganska roligt!
Det är synd att Hilda inte är här och håller koll på mig och skäller på mig så fort jag funderar på att köpa kläder. Fast köper jag mat klagar hon då inte. Nej då duger det.

Jag tror nog att jag saknar henne ganska jätte mycket. Så mycket att jag inte ens vill tänka på det. Tur att jag får träffa henne snart.

Nu ska jag fundera på refrängen som man säger när man ska sova. Det är en dag i morgon också. En kort sådan. Endast en lektion lång. Det tackar jag för.
godnatt!


Mkt att göra i skolan

Freaky H1

Klockan 17.00 varje måndag - torsdag startar tävlingen mellan försäljarna på H1, mitt nya jobb. Vi sitter framför våra datorer med headseten på huvudena och talar ivrigt med våra kunder samtidigt som vi gestikulerar hej vilt. Det är som om personen i andra änden av telefonen får liv genom skärmen och vårt kroppsspråk talar det samma som om vi skulle stå öga mot öga med varandra.
Vi sneglar snett över våra datorskärmar för att läsa av varandras framgång och vi skrattar för att dölja vår egen nedgång. Det är en tävling och det är blodigt allvar. det är en vanlig arbetsdag på H1.
När klockan visar på rast och vi alla står i kö till kaffeautomaten skrattar vi åt varandras misslyckanden och glädjs åt varandras framgång, ibland med avund i rösten.
Femton minuter senare försöker vi sälja ikapp med varandra och vi tar till allt mer desperata försök. Ibland går det hem, ibland går det åt pipsvängen.
Korta snabbmeddelanden skickas runt till varandra för att checka av hur de andra ligger till.
Klockan nio står vinnaren klar. Och idag precis som alla andra dagar stod Oscar och triumferade med flest sålda böcker tätt följd av mig. Nedrans Oscar till att vara en så svårslagen försäljare.
Men vänta bara... hans tid på topp är räknad och snart ska jag stå som enväldig härskare på H1. ( moahaha)


Tar dagen som den kommer

Några ynka dagar har gått.... det känns som veckor.
Alla vilodagar känns som bortblåsta och tröttheten har satt sina klorna i mig och släpar efter vart jag än går.
En dag kan man stå ut. En vecka är på gränsen till vad jag klarar av.
Om en månad kommer jag att skylla på den stora väggen som stod i vägen när jag skulle springa förbi.
Jag rör mig egentligen i snigelfart, längre än så räcker inte energin.
Men det kommer smälla högt när jag går in i väggen. Som om jag sprungit i hundratals kilometer i timmen.
Du kommer bli förvånad när jag helt plötsligt ligger där utan förvarning.
För jag spelar min roll bra. För ni har ingen aning. Men de trötta ögonen som öppnas och sluts onormalt många gånger för att återfuktas skvallrar bakom min rygg.
Oroa er inte, för det gör inte jag. Jag tar dagen som den kommer tills jag inte orkar mer.
Veckorna rullar på och snart gör även jag det om jag fortsätter att missbruka intaget av Joltcola och andra sötsaker som fejkar energi.


Foto: sanna frykman

RSS 2.0