Freaky

Jag var duktig och trottsade tröttheten och övervann viljan att ligga kvar i sängen och tog mig upp. Jag drabbades först av chock då jag drog av mig täcket och kände kylan nypa i min fortfarande halvt sovandes kropp. Det var inte förän jag tagit mig in i duschen som jag öppnade ögonen och vaknade till. När jag duschat klart kände jag mig lite piggare. Men självklart skulle inte denna morgon få förbli så bra som den börjat.
Nej du, ett sms ändrade på det då det gick upp för mig att jag inte började förän 11.30. Jag lägger mig genast ner igen och somnar om.
När jag vaknar igen är jag sen och jag kommer 15 minuter för sent till den enda lektionen på dagen som f.ö bara var 40 minuter lång. Bra jobbat Sanna ,10 poäng till mig!

Efter den korta lektionen som faktiskt var riktigt intressant beslöt sig mina vänner och jag för att ta en runda på stan. Vi införskaffade en hel del glitter inför fredagen som bjuder på party med glitter tema. Kan bli kul! vi går in för det hela stenhårt.

Nu är jag så trött så jag bara sitter här och svamlar. Godnatt!


Första dagen, sista året

Den första dagen på det sista året är nu avklarat.
Det är dags att ta sig i kragen och göra en ordentlig förbättring vad det gäller prestationen i skolan.
Förväntningarna är höga och jag känner redan pressen, efter vad? Två timmars lektion. Detta bådar inte gott.
Den första uppgiften löper redan mot sin deadline och innan jag tar mig i mål ska jag ha skrivit ett reportage på två sidor om den Jämtländska själen. Jag antar att jag får ta mig upp till fjälls, spela in lite naturljud och sedan bege mig hemmåt igen för att förhoppningsvis kunna överlämna den jämtländska själen utprintat på papper.

Hann även med en arbetsintervju idag. Jag väntar spänt på besked på vad som kan komma att bli en intern tävling om mest sålda böcker vilket kommer resultera i en skön summa pengar.

Jag överlevde dagen, trots mina ynka 2 timmars sömn.
Borde nog överväga att säga godnatt snart så jag inte är helt krossad i morgon. Det är en dag då också säg!


Foto: Sanna Frykman

Freaky holiday

Vilken helg, vilken helg säger jag bara....

Fredagen blev ingen hemmakväll som jag först trodde, nej du, det blev en galen utekväll med Emelie.
Efter att vi trätt in i dimman som man så fint säger flummade vi runt tillsammans. Emelie var full och glad och bjöd på förfriskare hela kvällen, tack till henne säger jag. Fan för mig säger hon som blev 500 spänn fattigare. Tur att jag bjöd henne på kebab sen.

Lördagen, Dennis fyllde 18 och var full som en kastrull. Jag tror att han körde på fullt ös medvetslös. Inte för att han slummrade in vad jag kunde se men jag tror nog att han gjorde det några timmar senare. Grattis till honom iaf. Han´s andra dag som 18 åring kommer antagligen innebära en hel del huvudvärk.
Tidigare på dagen träffades jag, Agnes och Emelie över en fika på Pause. Fick även finbesök av våran nyfunne vän.
Rolig prick det där!

Tack Emelie för en riktigt rolig helg, avslutar med det kanske roligaste jag hört.
Mammas kompis under en samtal om tatueringar
- Vilken tur att jag inte tatuerade in en stuga på mitt bröst när jag var ung, för då hade det varit ett höghus idag.

Freaky friday

Fotbollskolan är äntligen över och jag lever, jag lever!
Trots ledare som sluter pakter och går bakom ryggen på en med en hink vatten och barn som förtjust hjälper till.
Kanske lite sjukare dock, både kroppsligt och psykiskt.
Efter denna vecka behövs en eller annan återställare om man ska återfå medvetandet.
Var meningen att dom återställarna skulle tagits ikväll, men nu verkar allt helt plötsligt lite luddigt.
Synd att kvällen visade sig bli luddig istället för dimmig. Men man vet ju aldrig vad som händer i våran del av staden. Kanske kommer dimman krypandes i vilket fall som helst.

Fast jag blir inte så jätte ledsen om Emelie kommer och hälsar på mig i ödebyn heller. Skulle vara skönt med lite återhämtning också tills morgondagen då det vankas för fest. Popcorn och en bra rulle är inte långt borta nu känner jag. Tröttheten drabbade mig just. Det är inte lätt när det är svårt.

Freaky kids

Sanna Frykman eller Dr. Phil som jag borde kallas efter denna dag har absolut ingen energi kvar i kroppen. Energin ligger kvar på fotbollsplanen borta i Orrviken. Eller vem vet, alla barnen jag undervisar äter troligtvis upp den till frukost i morgon och kommer tillbaks vildare än någonsin. Jag själv vaknar upp och känner hur barnens små tänder tuggar ihjäl min energi och det är knappt så att all världens kaffe kan få mig upp på fötter igen.
Och till er barn vill jag bara säga - Hoppas det smakar bra, för det gör då fan inte kaffet!

Jag förstår inte hur barn kan vara så aggresiva. Vart kommer all ilska ifrån? Vad hände med uppfostran?
 Herregud mina 4000 spänn i lön kommer inte räcka till hälften av alla sjukvårdsbesök jag kommer behöva efter att tvingats bryta isär högar av skrikande, sparkande och bitandes ungar.
Jag kan däremot satsa på ett framtida yrke inom psykologin efter denna veckas utredande samtal som garanterat förhindrat en unge eller två ifrån att ha ihjäl varandra.
Tack gode gud att det bara är en dag kvar, fast denna sista dag kommer antagligen bli jobbigast av alla. Alla barnen har nämligen svurit heligt på att de ska dränka mig med vatten. Det enda jag kan göra är nog att placera löparskorna på fötterna och springa för livet. Längtar inte tills lördag då jag kommer vakna upp med den grymaste träningsvärken jag någonsin varit med om.
Gud, giv mig kraft och lite av Forest Gump's snabbhet så ska jag nog kunna överleva morgondagen.


Sorg är oändlig och oändlighet tar aldrig slut

Jag kan inte styra över den när den kommer... den bara kommer.
Den slår ut mig totalt, och lämnar mig kraftlös på golvet.
Jag sluter ögonen gång på gång för att förtränga de tårar som suddar ut allt runtomkring. 
Och i dessa stunder förlorar jag inte bara synen på omvärlden, jag förlorar mig själv. Jag faller så hårt att jag tappar andan.
Jag tror att det är i dessa stunder som jag vaknar upp till verkligheten. För på sistone har jag tillåtit mig själv att somna in. Och verkligheten hängde över mitt liv som en skugga.
Jag tillät allt bli mörkt.
Jag vandrande runt på autopilot utan en aning om det liv som passerade utanför min lilla bubbla.
Sorgen livnärde mig men dödade allt annat. Jag tror att jag vissnade inombords.
Och precis som en vissen blomma tappade jag mina blad en efter en.
Tillslut låg jag på backen som en enda vissen klump och kunde inte finna kraften att ta mig upp.

eftersom att sorgen lämnade mig sömnlös om nätterna drömde jag om dagarna. Jag såg ditt fina blonda hår överallt.
Jag höll andan varje gång i väntan på att få se dina fina blå ögon stirra in i mina.
Jag krossades varje gång, när jag insåg att du bara var en inbillning, en förhoppning, en saknad så stark att den fick liv genom andra. Jag ville inte fortsätta....
Jag kunde ligga tyst i timmar och lyssna efter dig, jag kunde ligga orörlig i evigheter bara för att kunna känna dig.
Någonstans i sorgen tappade jag bort mig själv, mitt liv, jag dog.
Ännu idag fattas du mig. Jag har ett hål i mitt hjärta och så ska det förbli.
För den platsen som brukade fyllas av dina skratt ska alltid förbli din plats.
Även om jag aldrig får höra ditt skratt igen och platsen föralltid ska stå tom.

Sorgen är oändlig och oändlighet tar aldrig slut. Oändlighet är något man lär sig leva med men som man aldrig accepterar.


Jag saknar dig så att jag ibland tror att jag ska gå sönder...

Håkan Hellström såklart

Att en människa kan vara så älskad för det han gör. Att han lyckas fånga så många bara genom att så uppriktigt och ärligt berätta om sitt liv och sina känslor. Känslor som delas av så många och som på så sätt får dem att identifiera sig med denna älskvärda människa. Självklart talar jag om Håkan Hellström, min stora kärlek här i livet.
Jag kan ärligt säga att ingen artist påverkat mig så mycket som den mannen. Det finns ingen som kan sätta ord på känslor som han, och sen sjunga ut dom med så mycket känsla.
Han lämnar mig aldrig besviken, han uppfyller alltid alla krav. Fast hur kan man ställa krav på en människa som ger så mycket och inte kräver något tillbaks. Jag har inga egentliga krav. Jag vill bara att han ska inte scenen med samma uppriktiga glädje han visar varje gång. Jag vill bara att jag ska få stå där och se på den enda felfria människa jag känner till och känna honom göra mig så där löjligt lycklig som bara han kan... Jag lessnar aldrig, jag vill alltid se mer!
Och ja, han kommer till Sundsvall, och ja jag ska stå där längst fram och känna hur lyckan knyter sig i magen, och ja jag längtar....

Okej, jag vet att jag låter helt sjukt besatt av människan. Så är inte fallet, men jag älskar verkligen det han gör. Och jag vet ingen annan som gör det som honom. Och sen är han väldigt vacker också

.
Foto:Sanna Frykman

Freaky music

Sitter för mig själv vid dumburken och pratar lite smått med vänner och låter skön musik strömma in i öronen och få mig i rätt stämning så här på kvällskvisten..
Tänka sig att det kan vara så behagligt att låta musiken styra ens tankar och på så sätt också ens känslor för en stund.
Det är skönt när andra kan sätta ord på ens egna känslor genom sång när man själv inte kan få någon klarhet i saker och ting.
Det är skönt när ljudet som strömmar in sedan passar ihop så bra med känslan man nyss fått förklarat i ord. Det är som att man blir ett med musiken. Ett med sig själv och sin egentliga vilja.
Det går helt enkelt inte att lura musiken, det går inte att hålla undan sanningen. För musiken tar fram det innersta i dig och gör det skört...
Det är nog bäst att byta låt eller låta tystnaden råda, för jag gillar inte den sanning jag nu ser.
För det är en sanning som aldrig kommer att kunna bli mer än en hemlighet.


Foto: Sanna Frykman


Freaky raindrops

Regn....
Dessa små droppar har både för och nackdelar precis som så mycket annat.
jag gillar att höra dem gå i tusen bitar när de smattrar mot taket,
men jag ogillar att ha dem rinnandes isande kalla längst med kroppen,
Jag ogillar hur de skymmer min sikt och gör mig trångsynt,
jag ogillar hur de framhäver det dystra en deppig dag.
Regn..Även fast jag finner alla dessa nackdelar kan jag inte låta bli att tycka att det är vackert när regndroppar formas till små bubblor mot någons hud eller fastar i en daggkåpa.
Regn är svårt att uppskatta när man vistas i det för länge men fint att betrakta en bit ifrån.

Idag glömde jag allt det vackra med regndroppar när jag tvingades vistas i dem i flera frusna timmar. Men som man säger ''Efter regn kommer solsken''


Foto: Sanna frykman

Freaky otur

Ett sms, några sekunders andnöd innan orden sjunkit in, en inre syn där blåljusen blinkar och ditt ansikte förvrids i smärta....
Lättnad, då jag får höra din röst. Jag kan inte avgöra om det är all medicin de troligtvis pumpar i dig eller bara gammal hederlig trötthet som slinker genom luren, men jag lider med dig.
''Det är inte lätt när det är svårt''

Kanske underlättar det lite att veta att så fort du är på benen igen så vet du vad som väntar. Kräftor,snapps och falsksång i massor . . Jag kan lova dig att jag står för falsksången efter alla snapps vi ska dra i oss. Inte för att det smakar bra men det är ett måste. Och du om någon har gjort dig förtjänt av både tre och åtta stycken förfriskare vilket du verkar behöva.
Och du kan räkna med att vi ska leva upp till vårt motto ''shit happends when you party naked''

Bli frisk fort, det är dyrt med krya på dig kort och presenter. Och om vi ska ha råd med det ovan nämnda kalaset är det bäst att du tar dig hem illa kvickt.


Freaky wokpanna

Jag Sanna Frykman kände idag för första gången på två år hjärtat slå dubbelt så hårt innanför bröstkorgen.
Detta berodde inte som ni nu kanske tror på en vacker pöjk, nej, detta var ett resultat av flera kilometers springande på endast 12 minuter.
Oh ja! Jag känner mig pånytt född. Jag välkommnar dig mitt nya liv med öppna armar, var vänlig stanna kvar i mitt liv tills jag och spegelbilden kommer bättre överrens. Du som får mitt hjärta att slå dubbelt så fort och hammra dubbelt så hårt var så vänlig och dumpa mig inte. Jag känner inte för att tröstäta just nu efter dessa sprungna kilometer.

Denna dag har jag stått framför en stor wokpanna vilket har fått mig att avsky denna maträtt som jag vanligtvis brukar dyrka för ett bra tag framöver. Med meterlång kö och en alldeles för långsam wokpanna som fick tiden att krypa fram likt en snigel då kön växte sig allt längre och längre utnämde jag mig själv till dagens kämpe. En titel som annars bara får bäras av de fotbollspelare som lottats fram bland de tiotal andra förhoppningsfulla oftast lika värdiga spelare. Men den förtjusning som de förväntas visa när deras namn ropas upp blev inte långvarig då de fick se det ganska tråkiga priset. Jag antar att det enda de verkligen brydde sig om var titeln och de hade nog hellre sett att de tilldelats en påse gott och blandat än en vattenflaska från milko.(om detta nu var priset)

Men hakunamatata gott folk, visa uppskattning och nöj er med det som erbjuds. ( även fast denna gott och blandat påse antagligen smakar bättre än en vattenflaska från milkos egna mejeri )

En dag återstår av Orrvikscupen där wok, korv och hamburgare flödar.... hallelujah!


Freaky popcorn

Efter att ha sprungit runt i hela huset och viftat förtvivlat med händerna, och öppnat vartenda fönster för att vädra ut röken som väller ut ur den andra misslyckade popcornpåsen som bränts i micron känner jag mig rätt misslyckad. Det finns svåra uppgifter här i livet och att poppa micropopcorn till sin lillaysyster bör inte vara en av dem. FAN!


Annat som jag kämpat med idag har varit av helt annan sort då orrvikscupen drar igång i morgon och förberedelserna är många. Och vem om inte jag sommarjobbar där? Och vem om inte jag blev ombedd att sköta woken under morgondagen. Det kan gå bra men det kan även sluta i katastrof och enorma mängder förlorad mat som lidit offer för elden. Jag följer resultatet med spänning och förväntat och hoppas på att få slippa känna på förfäran.

adjö tills nästa gång det är dags att uppdatera bloggen med de små freaky sakerna som händer i mitt liv för er få som läser.

Freaky tidsuppfattning

Tröttheten snurrar i skallen och jag känner mig bitter för att två timmars sömn nyss stals ifrån mig.
Det var spikat och klart att sommarjobbet skulle dra igång 11.00 i morse. Men när jag stod med mascaraborsten i högsta högg kommer ett sms från ''chefen'' farandes där hon förklarar att vi ses klockan 13.00 istället. Livet känns bra surt ibland. Tur att Lars Winnerbäck får morgonen att kännas lite bättre. Jag har nyss upptäckt denne mans musik och nu spelas den varenda lediga stund.


''Kom inte för nära, du vet hur det blir
Nu har jag mitt och du ditt revir
Och du vet hur jag mår
Jag skyndar mig långsamt iväg hem till mitt
Jag måste sova på saken
Våren har vaknat, men drivor i vitt
ligger kvar över taken

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
som stenar mot glas
Varning för ras''


Freaky ångest

Dagen bestod av möten med vänner jag inte träffat på allt för länge.
Simon betalade tillbaks sin ''skuld'' och jag är numera ägare till ett par solbrillor så här lagom till det fina vädret.
Nej just det så var det ju inte, men det skulle sitta fint med lite sol så här innan skolan drar igång igen för sista gången.
För många innebär sista året på gymnasiumet en hel del panik och frågetecken inför den kommande friheten som jag vill kalla den. Jag har alltså ingen ångest överhuvudtaget vad det gäller ''endast'' ett år kvar i skolan. Tvärtom, jag tycker att ett år låter som en evighet. Det som däremot fyller mig med ångest är att se på när alla lämnar Östersund och uppfyller sina drömmer ett år innan mig, utan mig. Det svider lite inombords att de flesta som ligger mig nära om hjärtat försvinner ifrån mig. Och med tanke på att de tar med sig deras hjärtedel när de åker kommer nog jag sluta som ett enda stort tomhål.
Jag känner mig inte redo för att möta tidiga mornar, sena dagar, tonvis med läxor. Jag vill föralltid stanna kvar i mitt nuvarande sommarlov. Men jag vill samtidigt växa upp fortare än vad tiden tillåter. Lämna Östersund, bosätta mig i den stad som drar. Och istället för att motvilligt sätta mig i skolbänken i Östersund vill jag ivrigt kasta mig bakom skolbänken i Göteborg, dra på mig de vita sjukhuskläderna och känna att jag gör något av betydelse.
Jag vill komma hem till något som är bara mitt, som känns som mig och som gör mig hel.
Jag hoppas att detta år går fort, jag hoppas att jag kan hålla mig närvarnade och inte falla in i sömn och göra allt på autopilot. Snälla rara sommarlov, kom fort tillbaks till mig igen...


Freaky drömvärld

Att natt efter natt ligga och vända och vrida mig runt i sängen tills täcket snurrat sig runt mig som en stor gummisnodd börjar bli långtråkigt, för att inte tala om uttröttande.
Det måste vara något allvarligt fel på kontakten mellan min kropp och min hjärna. De måste tala olika språk vad det gäller både ett och annat för de verkar missförstå varandra mest hela tiden.
Om kroppen skriker sov och hjärnan skriker håll dig vaken är det näst intill omöjligt att somna eftersom att det är hjärnan som styr. Sömn är en ond cirkel full av tankar som nu för tiden snurrar runt i skallen fortare än någonsin.
Jag antar att det enda man kan göra är att snällt ligga och vänta på bättre tider.

När man väl somnat tar man pendeln från rummet och in i en annan ibland realistisk men oftast totalt orealistisk värld.
När dörrarna öppnas hörs en röst som välkommnar en till drömvärlden för endast 20 kronor tur och retur.
När jag sedan vaknar utbredd över den 120cm breda sängen med kuddarna spridda över rummet och täcket ihopknölat i en hög och håret ståendes åt alla vädersträck är denna resa som bortblåst. Det är ju som lite märkligt att man kan spendera nästan 12 timmar i en så kallad drömvärld utan att nästan aldrig minnas mer än 5 minuter.
Den där hjärnan är allt en bra märklig manick.
Godmorgon världen och godmorgon lars winnerbäcks låt lycklig och förvånad


This is freaky

Nu har även jag liksom så många andra fallit för bloggandet.
Ett tappert försök kommer att göras vad det gäller att uppdatera denna freaky blogg nästintill varje dag.
Så.. varför inte börja med dagens händelser!

Ett irriterande ljud skär in i min drömvärld alldeles för tidigt på morgonen.
När nördarna som inte passar in i min dröm dricker de sista klunkarna alkohol tar även min dröm slut och ersätts utav det irriterande ljudet som stegrar i volym.
Några sekunder senare inser jag att min telefon ringer och det ljud som för en sekund sen lät som skit i mina öron  nu får mina fötter att rycka i takt, det är en mycket bra låt.
I andra änden av luren ligger min nyopererade vän Emelie och ber mig komma på besök.
Efter att konstaterat att klockan är på tok för lite mummlar jag något otydligt till svar, men hon förstår att jag tänker sova ett litet tag till innan jag beger mig in mot staden.
Endast en timme senare, inte ett dugg piggare tvingar jag mig upp ur sängen. Efter ytterligare en timme är jag på väg.

Efter att ha virrat runt i sjukhusets alla svindlande våningar ett bra tag hittar jag äntligen rätt...
När jag kliver in i Emelies rum möter jag en sliten men glad nybliven 18 åring. Det är inte alla som ligger på ett operationsbord på sin 18 års dag och fortfarande har leendet i behåll.
Hon är bra tapper min Emelie

Resten av dagen spenderades till stor del vid sidan om henne, skrattandes, pratandes.
När hon beslöt sig för att vila ögonen ett tag begav jag mig ner på stan och hittade till min förvåning och förtjusning en svart hatt.
Tack H&M, och tack Mc donalds för cheeseburgaren och för en kriminellt god kaffecool.

Efter att återigen tvingat mig in i en ångestframkallande liten hiss upp till 11 våningen för ännu mer så kallat deeptalk och uppmuntrande ord satt jag i bilen på väg hem. Och inte vilken bil som helst, nej du för Emelie hade fått tillåtelse att åka hem och snäll som hon är fick jag åka med en bit på vägen.

Hemma i hålan där absolut inget händer beslöt jag mig för att skapa en ny blogg och det gjorde jag, och här sitter jag.
Jag som skulle vända tillbaks dygnet till rätt sida om tolvslaget ser nu när jag kastar en blick på klockan att jag misslyckats.
Dags att göra något åt saken, Godnatt !


RSS 2.0