Smygförälskelse

Lovade visst någon att denne skulle få läsa mig krönika. Den gick hem hos läraren trots att det var ett hastverk. Här är den iaf!

Smygförälskelse

Hur många gånger har du inte vandrat genom staden helt nollställd i tankarna när dina ögon omedvetet fastnat i någon annans?

På en sekund sker sedan en förändring. Dina tankar klarnar och dina ögon fokuserar. Det surrande ljudet av hundratals blandade konversationer når dina öron.

Men på något vis lyckas du ändå utesluta omvärlden och fokusera på en enda människa.

Långt ljust hår uppsatt i en knut, svarta slitna jeans och klarblåa ögon får ditt hjärta att slå volter. Utan att egentligen veta någonting om denna person har du gått och blivit smygförälskad.

Det är en underlig känsla som kan jämföras med en lättare höstförkylning. Pang bom ligger man där och snuvar och snorar.  Smygförälskelsen skiljer sig från sommarflirten och vårkärleken. Sommarflörten är båda parterna medveten om, till skillnad från smygförälskelsen som sker precis som det låter i smyg. Man går samma gata fram och tillbaks och hoppas på ett "återseende". Men skulle personen i fråga slänga en blick åt ens håll skulle man genast se bort.

Vårkärleken skiljer sig från smygförälskelsen på så vis att man slänger långa drömmande blickar, och identifierar sig själv som en tussilago i blom och låter sig plockas av första bästa mötande ögon. Vårförälskelsen är på riktigt och smygförälskelsen sker som sagt i smyg.

Så hur kommer det sig att smygförälskelsen kan vara så kraftfull att den slår dig till golvet där du får kippa efter andan?

Det måste vara hemlighetsmakeriet och risken för att bli upptäckt av personen i de slitna jeansen då dina ögon hänger efter alldeles dåsiga och drömmandes som ger en sådan stark upplevelse. Så passa dig! Det krävs bara ett enda ögonkast sedan är du fast.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0